pisica

Are cel puțin trei variante mai ușoare de a se duce-n curtea vecinului ca să-i dea omoru’  motanului negru aciuat de curând pe teritoriul ei ce depășește cu mult curtea mea.

Alege varianta cea mai grea,palpitanta în care merge pe vârfurile ascuțite de lemn înainte ca glicina monstruoasă s-o înghită. Revine pe același drum ițită dintre frunze ca un ghepard asta după lupta zgomotoasă pisicească.

Are 11 ani și își găsește in ecoul fiarei ce a fost, ca o chemare atavică puterea mobilizatoare de a îndrăzni iar și iar. Se provoacă mereu torcând cinic,superior ca o  cotarlă lady ce e: “Încă pot…” pare că-și spune în timp ce se toaletează ritualic.

Tu poți? Mai poti?  Pune pe tine dușul rece al provocării  și spală-ți inerția,indolența, comoditatea fatidică, dezorientarea, frica sau resemnarea!

Priveste-le cum se scurg galactic din cadă. Respiră, privește înainte  și fă primul pas! Îndrăznește omule! Nu te lăsa! Știu că poți! Fii ca Țițilica! Fii ca tine!

Previous articleDreptul

Must Read

pisica

Are cel puțin trei variante mai ușoare de a se duce-n curtea vecinului ca să-i dea omoru'  motanului negru aciuat de curând pe teritoriul...

Dreptul

Luleaua Turcului e o plantă decorativă superbă ce împodobește garduri scorojite sau ziduri anoste cu tencuiala căzută, pereți de case, terase. Am și eu o...

Între cer și pământ – Mă pierd în aburi de cafea zâmbind: E ziua mea!

Ploua octombricos cu câte zece picături pe secundă a câte zece clipe retrăite târziu. Cafeiu are același gust minunat de Bosfor parfumat. Vreau să...