THE GATEKEEPER – Sau despre cum poți controla credibil HAOSUL în situația, contextul și conjunctura actuale.

„Cățeluș cu păru’ creț, pe la cuiburi se adună, fură rața din coteț .Trece lebăda pe ape și se jură că nu fură. Se ascund prin rămurele dar l-am prins cu rața-n gură! Noapte bună!”

Stai în casă și privești  online la oglinda lumii. Ești asaltat printre multe altele de sfaturi, metode, soluții, exemple despre cum să-ți petreci timpul ingenios stând în casă, ce acțiuni normale, logice, ciudate sau exagerate să faci pentru a suplini lipsa de activitate. Sunt o grămadă de lucruri absolut banale, simple, ingenioase sau cel puțin penibile care au menirea să te distragă și să-ți dea putere acum când treci printr-o situație făra precedent.

Dar nimeni nu-ți spune absolut nimic despre stare: dacă nu ai pur și simplu chef să faci asta. Paradoxal, discuțiile pe mess sau telefon se diminuează, simți cum oamenii se retrag in cochiliile nautilice, închid porți și geamuri, trag obloane, își pun măști peste zâmbete, se dezinfectează de comunicare, se înstrăinează, se măsoară, se cântăresc doar pentru a căuta elemente contrarii, se resping. E ca și cum ar goli galopant rafturile de produse într-o înghesuială de însingurați.

Panica, stresul, regulile noi, rutine întrerupte, angoasa unui viitor sumbru sau incert împreună cu presiunea știrilor amestecate cu telecomanda disperării mascate conduc la o stare abulică în care ființa ta chinuită  se cufundă resemnată devorată incet și implacabil de misterioasele nisipuri mișcătoare căutându-și pacea, liniștea, scăparea.

Toate astea au efect asupra ta pentru că ești imperfect omule! Ești plin de defecte. Ești greșit. Ești stângaci. Ești șovăielnic și slab. Și mai ales ești superficial pentru că te cauți doar în exterior! Autoizolarea e o ocazie unică, o oportunitate miraculoasă care strigă mut la tine să te cauți în interior. Trebuie s-o auzi doar. S-o traduci. Poți fi mai bun, în orice mediu, în orice împrejurări. Află că, oameni imperfecți fac lucruri minunate! Supune-ți imperfecțiunea și pune-o să lucreze pentru tine! Acceptă-ți defectele și jonglează cu ele! Primește provocarea autoizolării!

Unde ești- FII! Unde vrei să ajungi- DEVIN-O! Adună-ți temperatura emoțională interioară transpirată din adâncuri ascunse, răspândește-o strănutat și tușește-o contagios în jur! Molipsește-i și pe ceilalți de sens, de iubire! Hai nu fii timid doar știu că ești imperfect! Abandonează scuzele, justificările penibile, blocajele! Nu-ți mai pune piedici! Contaminează-te! Fii bolnav de pasiune!

Dacă ai și un animăluț pe lângă tine, agață-te de privirea lui și fă din ea biciul destinului tău. Lovește-ți cu el îndoielile și  neâncrederea, spaimele și frustrarea!

Asculta-ți dimineața ecoul aburit din cana de cafea care-ți șoptește aromat că poti creste oriunde, numai daca tu  vrei asta, doar e în adn-ul u tău.  Privește-ȚI  sincer minunăția, bucuria, puterea, frumusețea pentru că și ele te privesc pe TINE. E ca și cum te-ai afla în fața unei porți. O poartă magică. O poartă prin care odată intrat realizezi că de fapt nu există nicio poarta. O poartă spre simțire, imaginație, intuiție, creativitate și întrebări scormonitoare adânc în fiintă.

Lasă-ți umbra să bată la poartă. Strigă-te afară. Răspunde-ți.  Dezbracă-te de TINE și pășește gol dincolo de umbra tă fară sa judeci. Intâmpină-te. Ascultă-te. Trăiește-ți clipa căci dincolo te așteaptă fapta. Fapta ta. Asadar, înfăptuiește!

Tu cel care intri, lasă  afară orice îndoială, spaimă, suferință sau prejudecată. Îndrăznește omule și pășește ! Eu sunt doar portarul. Te aștept dincolo. DINCOLO de TINE

Intri?

 

 

Bogdan Uritescu
Salut! Bine ai venit in lumea mea: aici vei gasi cate putin din tot si mult pentru suflet. Vino cu mine!

Must Read